Motor

Motorrijbewijs praktijk (rijbewijs A)

Algemeen

Het motorrijbewijs praktijkonderdeel voor de motor bestaat uit twee verschillende examens. Namelijk een examen voertuigbeheersing (AVB) en een examen verkeersdeelneming(AVD). Voor beide examens speelt de leeftijd een belangrijke rol. Onze lesprijzen zijn berekend bij 1 op 1 les maar met z’n tweeën lessen is zeker mogelijk tegen een gereduceerd tarief.

Motorrijbewijs A1 (125cc)

Lessen mag vanaf 17 jaar mits je een autorijbewijs hebt of theorie categorie A en praktijkexamen mag vanaf 18 jaar. Wil je weten of motorrijden echt iets voor jou is dan neem een proefles, die kost € 60,-. Ga je daarna verder dan kost 90 minuten € 90,-.

Ben je geslaagd voor het examen verkeersdeelneming? Dan ben je in het bezit van het motorrijbewijs A1.

Na 2 jaar in het bezit van een A1 rijbewijs zal je weer een examen verkeersdeelneming moeten doen om in het bezit van een A2 rijbewijs te komen.
– Tijdens dit examen moet de motorfiets een vermogen hebben van max 35 kW.

Na 2 jaar in het bezit van een A2 rijbewijs zal je weer een examen verkeersdeelneming moeten doen om in het bezit van rijbewijs A te komen.
– Tijdens dit examen met de motorfiets een vermogen hebben van meer dan 50.

Motorrijbewijs A2 (max 35kW)

Vanaf 20 jaar mag je beginnen behalve als je in het bezit bent van het A1 rijbewijs dan mag je met je 19 jaar beginnen met lessen en ook vanaf je 20 jaar examen doen. Wil je weten of motorrijden echt iets voor jou is dan neem een proefles, die kost € 60,-. Ga je daarna verder dan kost 90 minuten € 90,-.

Ben je geslaagd voor het examen verkeersdeelneming? Dan ben je in het bezit van het motorrijbewijs A2.

Motorrijbewijs A (vanaf 50kW)

Vanaf 21 jaar mag je beginnen met lessen en als je geslaagd bent krijg je op je rijbewijs A met code 80. Na 2 jaar mag je automatisch onbeperkt vermogen gaan rijden. (Ben je nog geen 24 jaar dan moet je wel een nieuw rijbewijs aanvragen waar geen code 80 meer op staat). Code 80 betekend dat je alleen motoren mag rijden tot 35kW.
Doe je praktijkexamen categorie A na je 24 jaar dan mag je motoren met onbeperkt vermogen rijden.

1. Losse Lessen

Je kunt losse lessen volgen bij Verkeersschool Van Dongen. Je kunt lessen nemen van met een duur van 90 minuten (€ 90,-) of 120 minuten (€ 120,-) . Het aantal benodigde lessen hangt af van je rijervaring en rijcapaciteiten. Wil je weten of motorrijden echt iets voor jou is dan neem een proefles, die kost €60,-.

2. Pakketten

Naast losse lessen kun je ook een pakket kopen . Om te kijken welk pakket voor jou geschikt is moet je eerst een intake (120 min € 75,-) doen. Tijdens deze intake wordt je leervaardigheid bekeken en zal de rijinstructeur je advies geven welk pakket voor jou de juiste keus zal zijn.

  • Pakket A:      15 uur rijles + AVB ex + AVD ex € 1245,-
  • Pakket B:      20 uur rijles + AVB ex + AVD ex € 1545,-
  • Pakket C:      25 uur rijles + AVB ex + AVD ex € 1845,-
  • Pakket D:      30 uur rijles + AVB ex + AVD ex € 2145,-

Let op vanaf 01-04-2024 ben je tijdens de praktijkexamens verplicht om motorkleding, motorschoenen/laarzen en motorhandschoenen aan te hebben anders last de examinator het examen af.

Motorrijbewijs theorie (A)

Algemeen

Het in bezit hebben van theorie A is niet verplicht bij het examen voertuigbeheersing (AVB) . Je moet dan echter wel in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B (auto). Het in bezit hebben van theorie A is wel verplicht bij het examen verkeersdeelneming (AVD). Als je theorie behaald is dan is het 1½ jaar geldig.

Theorieles

Verkeersschool Van Dongen biedt theorielessen aan. Deze lessen worden gegeven op de donderdagavond van 19:00 tot 20:30 op de even weken. Neem voor meer informatie contact op.