Bromfiets/brommobiel

Bromfiets of brommobielrijbewijs (AM)

Algemeen

Vanaf 1 maart 2010 moet je voor het bromfiets/brommobielrijbewijs zowel een theorie-examen als praktijkexamen afleggen.
Na het succesvol afleggen van het praktijkexamen bij het CBR, kun je je rijbewijs aanvragen bij de gemeente.
Heb je al een geldig rijbewijs A (motor) of B (auto), dan hoef je geen rijbewijs AM meer te behalen. Een geldig rijbewijs A of B is namelijk voldoende om bromfiets te mogen rijden.

Bromfietsrijbewijs (AM)

Bij Verkeersschool van Dongen kun je voor zowel de theorie als de praktijk terecht. Je moet eerst deelnemen aan het theorie-examen, dit mag als je 15½ jaar of ouder bent. Ben je 16 jaar of ouder en in het bezit van je theorie, dan mag je praktijklessen gaan volgen. Tijdens de praktijklessen heeft de instructeur maar 1 leerling tegelijkertijd bij. Een pakket voor de bromfiets bestaat uit uur rijles + praktijkexamen kost € 400,- . Tijdens het examen moet je laten zien dat je de bromfiets beheerst en dat je rekening houdt met het verkeer om je heen. Anticiperen zoals dat met een mooi woord heet: vooruitkijken en verkeerssituaties zo vroeg mogelijk inschatten. Ben je geslaagd voor dit examen dan mag je met dit rijbewijs bromfiets en brommobiel rijden.

Legitimatie is verplicht bij alle CBR-examens. Je moet dus op de dag van het examen in het bezit zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.

Brommobielrijbewijs (AM4)

Verkeersschool Van Dongen heeft een eigen brommobiel met dubbele bediening. Zodat niet alleen op een afgesloten terrein maar ook op de openbare weg kan worden gereden. Het praktijkexamen wordt afgenomen op een afgesloten terrein van het CBR. Het examen duurt ongeveer 30 minuten. De examinator kan een keuze maken uit 2 groepen bijzondere verrichtingen (6 per groep). Van die 6 oefeningen moeten er 5 voldoende zijn om te slagen. Je mag ze allemaal eenmaal herkansen. Verkeersdeelneming wordt het brommobielexamen niet getoetst. Op de dag van je praktijkexamen moet je in het bezit zijn van je theorie en een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Een les in de brommobiel kost € 60,- voor 60 minuten rijles. Het praktijkexamen voor de brommobiel kost € 310,- en dit is inclusief 60 minuten les van te voren.

Theorie AM

Bij Verkeersschool van Dongen kun je ook voor je theorie terecht. Je moet eerst deelnemen aan het theorie-examen, dit mag als je 15½ jaar of ouder bent. De theorielessen worden gegeven op de donderdagavond van 19:00 tot 20:30 uur in de even weken. Het theorie-examen wordt afgenomen bij het CBR in Breda. Dit theorie-examen bestaat uit 50 ja/nee vragen, meerkeuze vragen en open vragen, waarvan er minimaal 43 goed beantwoord moeten zijn om te slagen.
Legitimatie is verplicht bij alle CBR-examens. Je moet dus op de dag van het examen in het bezit zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.

Neem voor meer informatie contact op.