Auto

Autorijbewijs praktijk (rijbewijs B)

Algemeen

Verkeersschool Van Dongen biedt twee verschillende opleidingen aan. Je kunt van maandag tot en met zaterdag terecht voor rijlessen. En een lesuur duurt bij ons ook echt 60 minuten! En er wordt geen toeslag gerekend voor lessen in avonduren of weekend.

1. Losse Lessen

Je kunt losse lessen volgen bij Verkeersschool Van Dongen. Een rijles heeft een duur van 1½ uur. Je wordt van tevoren opgehaald, zodat je ook echt 1½ uur les krijgt. Je kunt zelf aangeven hoeveel lessen je per week wilt volgen. Ook bij een opleiding met losse lessen is er de mogelijkheid voor het doen van een tussentijdse toets bij het CBR. Een rijles van 90 minuten kost € 86,-. Ben je nieuwsgierig naar de werkwijze van Verkeersschool Van Dongen dan kun je terecht voor een proefles van 90 minuten en die kost € 55,-.  Een tussentijdse toets kost € 320,00 en dat is inclusief 2 uur les en gebruik auto tijdens toets.

2. Pakket met tussentijdse toets

Naast losse lessen kun je ook een pakket afnemen. Als je pakket wilt afnemen dan kun je je aanmelden voor een testrit en die kost € 70,-. Tijdens deze testrit wordt je leervaardigheid bekeken en zal de rijinstructeur je advies geven of het pakket van 38½ of 47½ een juiste keus zal zijn. De kosten van een 38½ uur opleiding zijn € 2650,-. Dit is dan inclusief 38½ uur rijles, tussentijdse toets bij het CBR met 1 uur les voor en 1 uur les na de toets en het praktijkexamen. De kosten van de 47½ uur opleiding zijn € 3120,-. Dit is dan inclusief 47½ uur rijles, tussentijdse toets bij het CBR met 1 uur les voor en 1 uur les na de toets en het praktijkexamen.  We kunnen pas een toets en praktijkexamen reserveren bij het CBR zodra de theorie behaalt is.

Autorijbewijs theorie (theorie B)

Algemeen

Voordat we een tussentijdse toets of praktijkexamen bij het CBR  kunnen reserveren, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Je kunt deelnemen aan het theorie-examen als je 16 jaar of ouder bent. Zodra je je theorie behaald hebt is dit 1½ jaar geldig.

Theorieles

Verkeersschool Van Dongen biedt theorielessen aan. Deze lessen worden gegeven op de donderdagavond van 19:00 tot 20:30 uur in de even weken. Voor eigen leerlingen zijn deze theorielessen gratis! Neem voor meer informatie contact op.

Het theorie-examen

Het theorie-examen bestaat uit drie onderdelen met ja/nee vragen, meerkeuze vragen, open vragen en gedragskeuzevragen. De drie onderdelen van het theorie-examen zijn:

  • Een onderdeel over gevaarherkenning (25 vragen)
  • Een onderdeel over verkeersregels (12 vragen)
  • Een onderdeel over verkeersinzicht (28 vragen)

De vragen over verkeersinzicht gaan vooral over wat verstandig is, om in een bepaalde verkeerssituatie te doen. Op de vragen van het onderdeel gevaarherkenning zijn drie soorten antwoorden mogelijk: remmen, gas loslaten of niets doen. Het gaat er hier om, dat je aan moet kunnen geven wat je in een bepaalde situatie zou doen.

Legitimatie is verplicht bij alle CBR-examens. Je moet dus op de dag van het examen in het bezit zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.